arrow left image Vissza

Tudástranszfer és szakértelem

Transzparensen működő SSC kiszolgáló IT partnere. Szakértelmünk és a tudástranszfer a legfontosabb régi partnerünknél, a Lexholding Zrt-nél, ahol a leányvállalatok IT működését támogató feladatokhoz kerestek transzparensen működő szakmai partnert.

Rövid ügyfélprofil

A Lexholding Zrt. a hazai gazdasági élet egyik meghatározó, magyar tulajdonban lévő cégcsoportja, amelybe többek között olyan vállalatok tartoznak, mint a BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt., az Inforg Zrt., a Pannon Online Média Kft. vagy a LEET Gaming Kft., emellett tulajdonrésszel rendelkezik például a Főtaxi Zrt-ben is.

Rövid IT vezetői profil

Kakas Gábor 2019 óta dolgozik a cégcsoportnál, előbb az üzemeltetői és fejlesztési csoport vezetőjeként, majd 2020 novembere óta CIO-ként. Korábban a banki szektorban és a fintech területen töltött be IT vezetői pozíciókat, így a kis- és nagyvállalatok működését egyaránt ismeri. A LEAN megközelítés híve, agilis csapatokban dolgozik, külföldi és hazai projekteket egyaránt vezetett.

Az üzleti probléma

Az Lexholding Zrt. ernyővállalat, mely holdingként több, közös tulajdonban lévő vállalat működését fogja össze. A 25 főből álló IT csapat feladata Shared Service Center-ként (SSC) IT szolgáltatásokat biztosítani a különböző iparágakban tevékenykedő tagvállalatok számára, amit teljesen transzparensen számláznak feléjük. Az IT szolgáltatások biztosításához a csapat mellé partnerek segítségét veszik igénybe, akik hasonló szintű transzparenciát és szakértelmet tudnak felmutatni, mint a belsős kollégák. Ebben az érdekes feladatban vagyunk partnerek évtizedek óta, az időközben cserélődő IT vezető bizalmát kiérdemelve.

A legfrissebb üzleti probléma, amivel az Andrews-hoz fordult az Lexholding, a hálózati konszolidáció volt, melyre minden tagvállalatnál sor kerül. A különböző tagvállalatoknak különálló, saját hálózati megoldása volt, amit, lássunk be, gazdaságosan üzemeltetni lehetetlen.

office with programmers

Az együttműködésben az egyik leányvállalat, a BÁV aukciósház jelentette a kiindulópontot. Az aktív backup ALF tűzfal klasztereink és a mögöttes szolgáltatások már régóta működtek ennél a vállalatnál. A többi tagvállalatra is kiterjedő hálózati konszolidációhoz szakembereink innen kiindulva, az Andrewsnál magas minőségű szakmai sztenderdek figyelembevételével dolgozták ki a hálózati konszolidáció folyamatát. Minden egyes vállalat esetében ezekből a szabványokból kiindulva, az egyéni igényeket, az üzleti szolgáltatások épségét szem előtt tartva valósítottuk meg a konszolidációt.

A hálózati konszolidációval együtt járt egy technológiai fejlesztés is, amelyhez nélkülözhetetlenek az Andrews tűzfalak mögé költöztetett szerverek, legyenek azok fizikaiak vagy virtuálisak.

„Az Andrews szakemberei a hálózati tanácsadás szolgáltatás körében az üzemeltetés kérdésein túllépve egy architekt típusú, tervező szakmérnöki kompetenciát hoztak be a hálózati konszolidációs projektekbe” – ismerteti Kakas Gábor, a Lexholding IT vezetője. Ez azt jelentette, hogy segítettünk végig gondolni, megtervezni a majdan megvalósuló hálózatokat, figyelembe véve az általunk képviselt IT biztonsági irányelveket.

„Szerződés szerinti üzemeltetési feladataik mellett hozzák a tervezői kompetenciát is. Mivel az Andrewsban magasan képzett mérnökök dolgoznak, mindenféleképp érdemes meghallgatni azt, amit ők mondanak. És ha kérdeznek tőlünk, akkor arra meg kell találni a választ, különben baj lesz belőle” – fogta össze a Lexholding IT vezetője.

A tudástranszfer iskolapéldája

A hálózat konszolidációs közös munka során derült ki, hogy a Lexholding egy konténerizációs projektet készít elő. A BÁV-nál egy új core rendszert vezettek be, és ennek a futtató környezete egy Kubernetes alapú konténerizációs környezet, melynek a tervezésében, kivitelezésében, üzemeltetésében és átadásában szintén számíthattak szakértelmünkre.

Az informatika területén rendkívül nagy probléma a szállítói függőség, amikor egy adott gyártó megoldásaitól függ az egész vállalat. A Lexholding IT üzemeltetői ezért a feladatokat szeretik megosztani a csapaton belül, illetve a külső partnerek között is. Az együttműködés során készülnek olyan dokumentációk és megvalósul egy olyan tudástranszfer, mely a szállítói függőség kialakulásának az ellenszere.

A Kubernetes konténerizációs projekt a tudástranszfer iskolapéldája: szakembereink a fejlesztő céggel egyeztetve határozták meg a konténerizációs réteg beállításait, paramétereit. A tervezés után a Lexholding szakértőinek is megtanítottuk az új rendszer üzemeltetését, elkészítettük hozzá a szükséges dokumentációt, így ők is tudják azt tőlünk függetlenül üzemeltetni.

Ismerős?

Ha a te cégednél is felütötte már a fejét ez a probléma, mi tudunk segíteni.

 

Ajánlatot kérek

Kakas Gábor, IT vezető

Lexholding Zrt.

“Az Andrews a piactól eltérő modellben gondolkodik. Ami kiemelkedő náluk eszközök, szoftver és hardver tekintetében egyaránt, az a tudás. Az IT rendszerek üzemeltetéséhez kapcsolódó tudástranszfert nagyon értékesnek tartom az Andrews-zal való együttműködésben. Az Andrews szakemberei egy olyan nívós szakmai megbízhatóságról és hitelességről tesznek tanúságot a mindennapi együttműködés során, ami miatt minden cégvezető vagy IT döntéshozó szívesen fordul újra hozzájuk tanácsért. Ez a szellemiség, a transzparens, őszinte szakmaiság, a tudás, amit szívesen megosztanak másokkal meggyőződésem szerint a piaci sikerük egyik legerősebb alappillére.”

Lexholding Zrt. logó
blog

Releváns cikkek

Vision-Software logója
Tábor Tamás, IT vezető

Privát felhőn száguld a privát IT biztonság

A Vision-Software cégcsoport saját ügyfeleinek nyújtott, privát felhő alapú vállalatirányítási rendszer mellé az Andrews szakemberei kínálják a méretezhető privát biztonságot, ami megfizethetetlen nyugalmat ad az üzemeltetőnek.
Széchenyi Alapok logója
Péter Árpád, IT vezető

Szenzitív pénzügyi információk biztonságban

Partnerei és saját szenzitív pénzügyi adatainak védelmére vette igénybe a Széchenyi Alapok az Andrews Security Operations Center (SOC) szolgáltatását. A védelem mellett transzparens, biztonsági szempontból kidolgozott folyamatokat, IT biztonsági technikai eszközöket és magasan képzett IT szakemberek tudását is élvezheti a pénzügyi befektető.
Magnet Faktor Zrt. logója
Herman Nándor, Informatikai szakértő

Szakértő IT biztonsági őr vigyáz az IT rendszerekre

A kompetitív faktoring piacra belépő Magnet Faktor Zrt-nél fontos volt már induláskor a vállalati adatvagyon védelme, költséghatékonyan és szakmai kompromisszumok nélkül. Az Andrews saját fejlesztésű ALF tűzfala és a kapcsolódó support szolgáltatás szakértő IT biztonsági őrként védi az adatokat és előzi meg az IT biztonsági incidenseket.
Lexholding Zrt. logója
Kakas Gábor, IT vezető

Tudástranszfer és szakértelem

Transzparensen működő SSC kiszolgáló IT partnere. Szakértelmünk és a tudástranszfer a legfontosabb régi partnerünknél, a Lexholding Zrt-nél, ahol a leányvállalatok IT működését támogató feladatokhoz kerestek transzparensen működő szakmai partnert.
Nilfisk logója
Török Bálint, IT vezető

Nonstop IT biztonság a nonstop működő multinacionális vállalatnak

A gyártási folyamatok és a szellemi tulajdon zárórán túli védelmét bízta az Andrews Security Operations Center szolgáltatására a prémium takarítás szakértője, a dán Nilfisk.
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatala logója
Molnár István, rendszergazda

Auditból indultak a teljes IT biztonság felé

Egy átfogó informatikai audittal indult az Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal utazása a konszolidált és biztonságos informatika felé, melyben több évtizede az Andrews szakértelme állandó útitárs.
kapcsolat

Írjon nekünk

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük email címet adjon meg!
Kérjük telefonszámot adjon meg! Példa: '+36 30 123-4567'
Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük töltse ki a mezőt!