arrow left image Vissza

Nonstop IT biztonság a nonstop működő multinacionális vállalatnak

A gyártási folyamatok és a szellemi tulajdon zárórán túli védelmét bízta az Andrews Security Operations Center szolgáltatására a prémium takarítás szakértője, a dán Nilfisk.

Az ügyfél

A Nilfisk prémium minőségű takarítási termékek és megbízható értékesítés utáni szolgáltatások széles skáláját kínálja a professzionális piac számára. Fő termékvonalunkat a padlótisztító berendezések, porszívók és magasnyomású mosók, valamint a háztartási porszívók és magasnyomású mosók széles választéka alkotja.

Az 1906-ban alapított dán Nilfisk cégcsoport 2003 óta működik Magyarországon, két hazai gyára Nagykanizsán és Szigetszentmiklóson található. A két gyár mellett a cégcsoport IT központja is hazánkban van. Az Európában, Ázsiában és az amerikai kontinensen nyolc gyárat üzemeltető cégcsoport 5500 embert foglalkoztat.

Az IT szakmai vezető

Török Bálint négy és fél éve a Nilfisk informatikai-IT biztonsági vezetője. Informatikával több mint 20 éve foglalkozik, az utóbbi 15 évet különböző vezetői feladatokkal töltötte. Az általa vezetett 3 fős IT biztonsági csapat garantálja a nemzetközi Nilfisk teljes IT biztonságát.

Az üzleti probléma

A Nilfisk számára kiemelt fontosságú az IT biztonság, mind a gyártási folyamatok, mint pedig a keletkezett adatvagyon tekintetében. A vállalatban felhalmozódó szellemi tulajdon, az ügyféladatok jelentik a cég működésének alapját, ezt pedig meg kell védeniük. A több mint százéves vállalatnál a reputáció, a hírnév megtartása is rendkívül fontos, így mindent megtesznek az IT biztonsági kockázatok csökkentésére.

A cég IT biztonsági csapata Budapesten működik, ahol három főállású alkalmazott és több külső szerződéses szakértő felel a folyamatok és adatok biztonságáért. A multinacionális vállalatnál a földrajzi elterjedtség miatt valaki mindig dolgozik. Fontos volt, hogy az IT biztonsági ügyelet is állandó legyen az IT biztonsági csapat photo-Irodai óráin túl.

office with programmers

A megoldás

A szolgáltató kiválasztására pályázatot írtak ki, melyre több, IT biztonsági szolgáltatást nyújtó vállalatok meghívtak, köztük minket, az Andrews-t is.

„A szolgáltató kiválasztásánál azt a hosszú távú partnert kerestük, akiben láttuk a potenciált, hogy velünk együtt nőjön és fejlődjön az IT biztonság területén. A szolgáltató partner szakértelme, referenciái, a személyes benyomás, a szakmai beszélgetések és a szolgáltatás árának mixéből választottuk ki a legjobbat”, mesélt a kiválasztás folyamatáról Török Bálint, a Nilfisk IT vezetője.

Az photo-Irodai nyitvatartás után, a szabadnapokon és az ünnepnapokon a Nilfisk nemzetközi cégcsoport IT biztonságáért az Andrews Security Operations Center szolgáltatása a felelős. A kihívást és az érdekes feladatokat köszönjük!

Pontosan meghatározott felelősségi körök

A szolgáltatás bevezetését egy hosszabb egyeztetési szakasz előzte meg, amelyben pontosan meghatároztuk a SOC felelősségi köreit és feladatait annak érdekében, hogy az éles működéskor ne legyenek meglepetések, félreértések. Minden elemet átbeszéltünk, így biztosak lehettünk, hogy ugyanazt a nyelvet beszéljük és ugyanazt értik a biztonsági szakemberek mindkét oldalon. Minden lehetséges szcenárióra felkészültünk, közösen kidolgozva az együttműködés módszertanát. A szolgáltatást akkor indítottuk el, amikor mindketten azt éreztük, hogy minden területet alaposan elemeztünk, minden folyamat rendben van.

Az Andrews SOC szolgáltatása a Nilfisk biztonsági csapatának feladatait veszi át az photo-Irodai órákon kívül. Az ügyelet garantálja a teljes vállalat nemzetközi biztonságos működést, a biztonsági incidensek gyors észlelését és hárítását.

A szolgáltatás bevezetése lehetőséget adott a Nilfisk biztonsági csapatának, hogy a saját, IT biztonsággal kapcsolatos folyamataikat is átvilágítsák. A bizonytalan pontokat, a hiányosságokat szakértőink segítségével közösen pótoltuk. A folyamatok javításában, kialakításában az Andrews szakértelmére is támaszkodtak, így egy dokumentált, jól körülírt IT biztonságot hozva közösen létre.

Ismerős?

Ha a te cégednél is felütötte már a fejét ez a probléma, mi tudunk segíteni.

 

Ajánlatot kérek

Török Bálint, IT vezető

Nilfisk

“Az Andrews végig nagyon jó partnernek bizonyult abban, hogy egy teljesen transzparens, szakmai együttműködést alakítsunk ki. IT biztonsági folyamataink áttekintésénél kiderült, hogy képesek az ügyfél fejével gondolkodni és végig pragmatikus, értelmes alternatívákat javasoltak, nem a szabvány megoldásokat vették elő.”

Nilfisk logó
blog

Releváns cikkek

Vision-Software logója
Tábor Tamás, IT vezető

Privát felhőn száguld a privát IT biztonság

A Vision-Software cégcsoport saját ügyfeleinek nyújtott, privát felhő alapú vállalatirányítási rendszer mellé az Andrews szakemberei kínálják a méretezhető privát biztonságot, ami megfizethetetlen nyugalmat ad az üzemeltetőnek.
Széchenyi Alapok logója
Péter Árpád, IT vezető

Szenzitív pénzügyi információk biztonságban

Partnerei és saját szenzitív pénzügyi adatainak védelmére vette igénybe a Széchenyi Alapok az Andrews Security Operations Center (SOC) szolgáltatását. A védelem mellett transzparens, biztonsági szempontból kidolgozott folyamatokat, IT biztonsági technikai eszközöket és magasan képzett IT szakemberek tudását is élvezheti a pénzügyi befektető.
Magnet Faktor Zrt. logója
Herman Nándor, Informatikai szakértő

Szakértő IT biztonsági őr vigyáz az IT rendszerekre

A kompetitív faktoring piacra belépő Magnet Faktor Zrt-nél fontos volt már induláskor a vállalati adatvagyon védelme, költséghatékonyan és szakmai kompromisszumok nélkül. Az Andrews saját fejlesztésű ALF tűzfala és a kapcsolódó support szolgáltatás szakértő IT biztonsági őrként védi az adatokat és előzi meg az IT biztonsági incidenseket.
Lexholding Zrt. logója
Kakas Gábor, IT vezető

Tudástranszfer és szakértelem

Transzparensen működő SSC kiszolgáló IT partnere. Szakértelmünk és a tudástranszfer a legfontosabb régi partnerünknél, a Lexholding Zrt-nél, ahol a leányvállalatok IT működését támogató feladatokhoz kerestek transzparensen működő szakmai partnert.
Nilfisk logója
Török Bálint, IT vezető

Nonstop IT biztonság a nonstop működő multinacionális vállalatnak

A gyártási folyamatok és a szellemi tulajdon zárórán túli védelmét bízta az Andrews Security Operations Center szolgáltatására a prémium takarítás szakértője, a dán Nilfisk.
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatala logója
Molnár István, rendszergazda

Auditból indultak a teljes IT biztonság felé

Egy átfogó informatikai audittal indult az Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal utazása a konszolidált és biztonságos informatika felé, melyben több évtizede az Andrews szakértelme állandó útitárs.
kapcsolat

Írjon nekünk

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük email címet adjon meg!
Kérjük telefonszámot adjon meg! Példa: '+36 30 123-4567'
Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük töltse ki a mezőt!