arrow left image Vissza

Privát felhőn száguld a privát IT biztonság

A Vision-Software cégcsoport saját ügyfeleinek nyújtott, privát felhő alapú vállalatirányítási rendszer mellé az Andrews szakemberei kínálják a méretezhető privát biztonságot, ami megfizethetetlen nyugalmat ad az üzemeltetőnek.

Az ügyfél

A magyar tulajdonban lévő Vision-Software cégcsoport több mint 25 éve fejleszti és üzemelteti ügyfelei vállalatirányítási és webáruházi rendszereit. A privát felhőn működtetett Octopus 8 ERP vállalatirányítási rendszer, az integrált webáruház, virtualizáció és értéknövelt IT szolgáltatások és tanácsadás tartoznak a fontosabb szolgáltatások közé. A cégcsoport által kiszolgált webáruházak napi forgalma eléri a negyedmilliárd forintot.

Az IT vezető

Tábor Tamás IT vezető informatikus mérnök végzettséggel rendelkezik. Több mint 20 éve kezdett el dolgozni a Vision-Software-nal, ahol fő feladata az ügyfelek kritikus alkalmazásainak a gond nélküli távoli üzemeltetése, az adatok védelme.

Kipróbált rendszereket értékesítenek

A Vision-Software IT csapatának a filozófiája az, hogy olyan IT rendszereket kínál és értékesít ügyfeleinek, amelyeket saját maga is napi szinten használ és ismer. Ezek között van a saját fejlesztésű Octopus 8 ERP vállalatirányítási rendszer és az Andrews ALF virtualizált tűzfala is. A vállalat ezeket a rendszereket nemcsak értékesíti, hanem üzemelteti az ügyfelei számára is, szinte a teljes IT infrastruktúrájuk mellett. A Vision-Software felel ügyfeleik adataiért, az IT rendszerek működéséért, a változások kezeléséért.

Az Andrews ALF virtualizált tűzfala és a support szolgáltatása is azon megbízható megoldások közé került, melyeket a Vision-Software saját ügyfeleinek kínál. Hogy ez pontosan hogyan is történt? Itt megtudhatják!

office with programmers

A Vision-Software 2017-ben indult el privát felhő megoldásával, melynek keretén belül az Octopus 8 ERP vállalatirányítási rendszer mellett az ügyfelek IT rendszereit is üzemeltették. Ezt a megoldást 2021-ben újították fel az üzemeltetési tapasztalatok alapján. Ekkor merült fel a meglévő IT biztonsági megoldás lecserélésének gondolata is. A régi megoldás ugyan megfelelően tette dolgát, ám a logelemzéssel és riasztásokkal nem tudtak a kívánt szinten foglalkozni.

Így lettünk megbízható partner

A vállalat saját IT rendszereinek védelmére az Andrews ALF tűzfalat használja több mint 15 éve. A tűzfal megoldás mellett az Andrews szakemberei vezették be a vállalatnál a VMWare-en alapuló virtuális szerver környezetet. A többéves közös munka során szerzett bizalom és tanúsított szakmai hozzáértés alapján úgy döntöttek, hogy az Vision-Software saját ügyfeleinek védelmét is ránk, vagyis az Andrews-ra bízza. Köszönjük!

Tanulságos közös munka

A közös munka mindkét fél számára tanulságos volt. „Ügyfeleink számára kritikus a folytonos működés, miközben a rendszerek biztonságáról sem feledkezhetünk el, felhő alapon is. Mikor az Andrews-hoz fordultunk elképzeléseinkkel, akkor meglepődve tapasztaltuk, hogy már rendelkeztek virtualizált tűzfal megoldással, csak Linux környezetben. A Windows alapú környezetben működő, Windows virtualizált ALF tűzfalat öt hétig tartó munka során, közösen dolgoztuk ki”, emlékezett vissza Tábor Tamás.

Az így kialakított felhős tűzfal alaprendszert előbb egy tesztkörnyezetben próbálták ki közösen a szakemberek. Ezután egy-két ügyfélnél következett az éles próba, ahol tovább finomították a felhős rendszerek összehangolt működését. A rengeteg tesztelés ellenére is voltak olyan szolgáltatások, amelyek a szigorúbb biztonsági környezet miatt nem működtek, de közösen megoldották a problémákat.

A virtualizált ALF tűzfal alaprendszer előnye, hogy a Vision-Software-val együtt növekedhet. Egyszerűen méretezhető, ha több ügyfélnél kell bevetni, de akkor is, ha az alaprendszeren felül a változó IT biztonsági igényeket további funkciókkal ki kell egészíteni.

„Az eredmény az IT biztonsági szint növekedése, de ami megfizethetetlen, az a nyugalom. Eddig is mindent megtettünk ügyfeleink védelméért, de sokkal nyugodtabbak vagyunk, felelős üzemeltetőként, hogy egy szigorúbb rendszer védi őket, amely mögött egy szakember gárda folyamatosan monitorozza a logokat, kezeli a riasztásokat, proaktívan megelőzve minden bajt”, fejezte be Tábor Tamás. Köszönjük a bizalmat!

Ismerős?

Ha a te cégednél is felütötte már a fejét ez a probléma, mi tudunk segíteni.

 

Ajánlatot kérek

Tábor Tamás, IT vezető

Vision-Software

“Az az igazság, hogy az IT biztonsági mérnökökkel nagyon nehéz együtt dolgozni. Felállítják a rendkívül szigorú, napi működést ellehetetlenítő szabályaikat, amiből nem akarnak egy tapodtat sem engedni. Az Andrews-nál azt láttuk, hogy ők a megoldást kidolgozásában is remek partnerek, nemcsak a szigorú IT biztonsági keretek kialakításában. Az eredmény pedig a megfizethetetlen nyugalom ügyfeleink rendszereit illetően.”

Vision-Software logó
blog

Releváns cikkek

Vision-Software logója
Tábor Tamás, IT vezető

Privát felhőn száguld a privát IT biztonság

A Vision-Software cégcsoport saját ügyfeleinek nyújtott, privát felhő alapú vállalatirányítási rendszer mellé az Andrews szakemberei kínálják a méretezhető privát biztonságot, ami megfizethetetlen nyugalmat ad az üzemeltetőnek.
Széchenyi Alapok logója
Péter Árpád, IT vezető

Szenzitív pénzügyi információk biztonságban

Partnerei és saját szenzitív pénzügyi adatainak védelmére vette igénybe a Széchenyi Alapok az Andrews Security Operations Center (SOC) szolgáltatását. A védelem mellett transzparens, biztonsági szempontból kidolgozott folyamatokat, IT biztonsági technikai eszközöket és magasan képzett IT szakemberek tudását is élvezheti a pénzügyi befektető.
Magnet Faktor Zrt. logója
Herman Nándor, Informatikai szakértő

Szakértő IT biztonsági őr vigyáz az IT rendszerekre

A kompetitív faktoring piacra belépő Magnet Faktor Zrt-nél fontos volt már induláskor a vállalati adatvagyon védelme, költséghatékonyan és szakmai kompromisszumok nélkül. Az Andrews saját fejlesztésű ALF tűzfala és a kapcsolódó support szolgáltatás szakértő IT biztonsági őrként védi az adatokat és előzi meg az IT biztonsági incidenseket.
Lexholding Zrt. logója
Kakas Gábor, IT vezető

Tudástranszfer és szakértelem

Transzparensen működő SSC kiszolgáló IT partnere. Szakértelmünk és a tudástranszfer a legfontosabb régi partnerünknél, a Lexholding Zrt-nél, ahol a leányvállalatok IT működését támogató feladatokhoz kerestek transzparensen működő szakmai partnert.
Nilfisk logója
Török Bálint, IT vezető

Nonstop IT biztonság a nonstop működő multinacionális vállalatnak

A gyártási folyamatok és a szellemi tulajdon zárórán túli védelmét bízta az Andrews Security Operations Center szolgáltatására a prémium takarítás szakértője, a dán Nilfisk.
Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatala logója
Molnár István, rendszergazda

Auditból indultak a teljes IT biztonság felé

Egy átfogó informatikai audittal indult az Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal utazása a konszolidált és biztonságos informatika felé, melyben több évtizede az Andrews szakértelme állandó útitárs.
kapcsolat

Írjon nekünk

Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük email címet adjon meg!
Kérjük telefonszámot adjon meg! Példa: '+36 30 123-4567'
Kérjük töltse ki a mezőt!
Kérjük töltse ki a mezőt!