VMware

A VMware a világ vezető virtualizációs vállalata. Termékei az egyszerű felhasználói elvárásoktól a nagyvállalati rendszerkövetelményekig terjedően lefedik az igényeket. A termékeket használó nagyvállalatok és egyéb intézmények sikertörténeteiről bővebben itt olvashat.

Cégünk e vezető és innovatív termékek bevezetésében és támogatásában a hazai piacon nagynak számító szakembergárdával áll az Önök rendelkezésére. A főbb területek, amelyekkel foglalkozunk:

  • szerver virtualizáció,
  • privát és publikus felhő (cloud) építés,
  • deszktop virtualizáció,
  • katasztrófatűrő megoldások kiépítése,
  • Zimbra levelező és csoportmunka-támogató rendszerek telepítése,

amelyek a VMware alábbi termékcsoportjait fedik le (a teljes termékpaletta a gyártó oldalán található):

Adatközpont virtualizáció és felhő infrastruktúra termékek (Datacenter and Cloud Infrastructure):

Kliens virtualizáció és végfelhasználókat támogató termékek (Desktop & End-User Computing):

Szolgáltatásaink:

Technikai/kereskedői bemutatók

Igény szerinti technikai, kereskedői vagy vegyes bemutatókat tartunk mind leendő, mind meglévő ügyfeleinknek, illetve mindenki számára, akinek felkeltette érdeklődését a VMware virtualizációs világa. Legnépszerűbb bemutatóink jelenleg: vSphere + SRM (disaster site) demó, VIEW demó.

Igény-, rendszerfelmérés

Részletesen kidolgozott igényfelmérést végzünk annak érdekében, hogy ügyfelünk pontosan arra a megoldásra kapjon ajánlatot, amelyre valóban szüksége van és amit meg szeretne valósítani. A felmérés során feltárjuk a valós lehetőségeket, segítünk megtalálni a legmegfelelőbb megoldást, és annak megfelelően készítjük el ajánlatunkat. Csak a jól tervezett rendszer lehet a megfelelő alap az induláshoz.

Üzembe helyezés

Az igényfelmérés során kialakult képből rendszerterv készül. A terv alapján – pontos időzítésekkel – kezdődik meg az integráció, amely során folyamatosan szem előtt tartjuk a folyamat közben felmerülő és megoldandó igényeket és a precizitást. Törekszünk arra, hogy a rendszer kiépítése a lehető legkevesebb üzemkiesést okozza. Amennyiben az oktatással egybekötött üzembe helyezést választja ügyfelünk, úgy a folyamat végén nem fekete dobozt kap, hanem egy általa megismert és hasznosnak ítélt, átlátható és testre szabott rendszert.

Oktatás, képzések

Cégünk egyedi kidolgozású és kipróbált tematikájú oktatásokat is szervez vSphere, VIEW és storage témákban. Haladó szintű, gyakorlati vSphere oktatást is biztosítunk igény szerint, mely során a hibakeresés és hibakezelés, helyreállítás témákban mélyülhetnek el alaposabban az arra vállalkozók.

Üzemeltetés, karbantartás

Csapatunk a hét minden napján 24 órában áll rendelkezésre. Az általunk üzembe helyezett rendszereket folyamatosan felügyeljük, az általunk előzetesen kipróbált patch-ekkel frissítjük, az esetleges problémákat rövid reagálási idővel, akár azonnali beavatkozással kezeljük.

Minőségbiztosítás

Ügyfeleink számára fenntartott tesztrendszereinken folyamatosan teszteljük a kiadott gyári frissítéseket, elemezzük a teszt során felmerülő változásokat és hibákat, és csak abban az esetben végezzük el a frissítést, ha azt biztonságosnak ítéljük. Támogatásunkkal nem érhetik kellemetlen meglepetések.

Felügyelet, ellenőrzés

A virtuális futtatókörnyezet monitorozása éppen olyan fontos, mint a rajta futó rendszerek felügyelete. Saját fejlesztésű ESX monitorozó kiegészítésünk segítségével olyan rendellenességeket is előre észlelünk, amelyekre még nem jelentek meg gyártói figyelmeztetések és így időben meggátolhatjuk a hiba bekövetkeztét, de gyors beavatkozást tudunk biztosítani egyszerű diszk betelés vagy memóriaszivárgás okozta memóriafogyás esetén is.

Felülvizsgálat

A nem karbantartott, korszerűtlen virtuális környezeteket feltérképezzük, javaslatot teszünk a feltárt problémák javításaira, azok ütemezésére, további felkérésre a környezet rendbetételét is vállaljuk. Azok a virtuális környezetek, amelyeket nem felügyelnek, idővel törvényszerűen ebbe a helyzetbe kerülnek, így javasolt minél előbb az üzemeltetés mellett dönteni. Minél rövidebb ideig volt magára hagyva egy rendszer, annál kisebb feladat az aktualizálása, korszerűvé tétele. Az audit során nagy figyelmet szentelünk a biztonságos kialakítás ellenőrzésére, mind hálózati, mind szoftver oldalon.