Andrews

Szolgáltatások

Audit és sérülékenységvizsgálat

Meglevő vagy tervezés alatt álló rendszerek, alkalmazások, hálózatok biztonsági felülvizsgálata, megoldási, módosítási javaslatok megfogalmazása, nemzetközi standardok alapján.

Hazánk informatikai fejlődésének jellegéből adódóan igen sok cég belső hálózata evolúciós úton fejlődött. Amennyiben a hálózat tervezése elmaradt, vagy az igények közben megváltoztak, akkor gyakran előfordul, hogy a belső hálózatokban lehetetlen megfelelő módon biztosítani a különböző biztonsági szintű rendszerek megnyugtató elkülönítését, a hozzáférési igényeknek megfelelő szabályozását.

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik külső és belső hálózati védelmi rendszerek tervezésében és kivitelezésében. A hálózat felépítése és a szükséges biztonsági szintek felmérése után szükség esetén javaslatot teszünk a hálózat átalakítására, a külső és belső védelmi rendszerek módosítására vagy kialakítására. Ha valamilyen speciális igény merül fel (például a belső kommunikáció felgyorsításához telephelyek közötti kapcsolat szükséges), akkor felmérjük a lehetőségeket, és megtaláljuk az optimális megoldást.

Szerverek és tűzfalak felülvizsgálata

Szakértőink szükség szerint feltárják a szervereken és védelmi rendszereken a lehetséges támadható pontokat, üzembiztonsági hiányosságokat. Igény szerint javaslatot teszünk a lehetséges javításra, vagy akár meg is valósítjuk a hiányosságok pótlását.

Szoftverek biztonsági auditja

Egy programrendszer biztonsága nagymértékben függ annak tervezési koncepcióitól, a fejlesztők hozzáértésétől, valamint a fejlesztés utáni funkcionális és biztonsági tesztek alaposságától. Sok esetben ezek egy része nem kap megfelelő hangsúlyt, így a rendszer biztonsági vagy üzembiztonsági szempontból több ponton nem felel meg a felhasználó igényeinek. Fejlesztőink képesek igény szerinti mélységben átvizsgálni egyedi fejlesztésű vagy nyílt forráskódú szoftverek forráskódját, ezzel nagymértékben növelve annak biztonságát.

Utólagos funkcionális és biztonsági audit

A rendszer utólagos funkcionális és biztonsági tesztelése is igen jó megbízhatósággal tárja fel az esetleges hiányosságokat. Érdemes azonban előre tisztázni: amennyiben a program koncepcionális tervezési hiányosságokat tartalmaz, akkor a teljes biztonságot csak a szoftver újratervezése és teljes újrafejlesztése oldja meg. A felmerülő hibák jelentős része általában javítható, erre igény esetén javaslatot is teszünk, vagy elvégezzük a szükséges módosításokat.

Vissza a tetejére