Szolgáltatott hálózatbiztonság

Szolgáltatásunk keretében felügyelünk, üzemeltetünk / támogatunk fejlett és hibatűrő / magas rendelkezésre állású megoldásokat az alábbi témakörökben: hálózati útválasztás, tűzfal, IDS/IPS, VPN, terheléselosztás.

Rugalmasan alakítható, teljes körű hálózati szintű biztonsági megoldás. Eszköz és licenc beruházásigény, valamint belső szakértői / támogatói erőforrás fenntartása nélkül.

Szolgáltatásunk segítségével megkímélheti magát a hálózati határvédelmi rendszerének felépítésével és bevezetésével járó költségektől és nehézségektől.

Szolgáltatásunk előnye:

  • A szükséges hardver- és szoftverkörnyezet azonnal rendelkezésre áll, kiválasztásukkor több mint 10 éves tapasztalatunk sok buktatótól kíméli meg!
  • Azonnal – betanulási / betanítási időszak nélkül – professzionális, magas rendelkezésre állású (akár 7×24 órában támogatott) rendszert vehet igénybe.
  • Igényeinek megfelelően válogathat az igénybe vett szolgáltatások, képességek és erőforrások között. Megoldásunk rugalmasan skálázható minden irányban.

Szolgáltatásunk választható elemei:

Hálózati határvédelmi / tűzfal megoldások

ALF és netfilter- / iptables-alapú tűzfal megoldások.

Bővebben a Termékek menüpontban olvashat megoldásunkról.

Titkosított magánhálózat / VPN megoldások

IPSEC- és SSL-alapú VPN megoldások, PSK-, tanúsítvány- és token-alapú hitelesítéssel.

Telephelyek és mobil eszközök forgalmának védelmére egyaránt alkalmas.

Behatolásészlelő és -megakadályozó / IDS-IPS megoldások

Mintaalapú, központilag karbantartott adat- és tudásbázis használó, a veszélyes hálózati aktivitást észlelő és igény esetén azokat megakadályozó eszközeink a Snort nyílt forrású megoldásra épülnek.

Biztonságos vállalati levelezési megoldások

Robusztus levelező- és csoportmunkarendszer.

Spam- és vírusszűrés, csatolmányok speciális vizsgálata, módosítása, eltávolítása igény szerint. Kötelező kísérőszöveg, digitális aláírás hozzáadása nyílt forráskódú eszközök segítségével.

Felügyelet / monitoring (állapotellenőrzések)

Nagios-alapú felügyeleti rendszerünk az ellenőrzött rendszerek külső és belső tulajdonságait – rendszeres mintavételezéssel – méri és elemzi. A kapott értékekből a felügyeleti rendszer használati és rendelkezésre állási kimutatásokat, értesítéseket, illetve riasztásokat generál, mely riasztásokat számos formában (SMS, SNMP trap, email, stb.) képes továbbítani a meghatározott címzetteknek. Felügyeleti rendszerünk segítségével a meghibásodások jelentős része előre jelezhető – kiküszöbölhető – valamint a kivédhetetlen hibákról azonnali értesítés érkezik, így elhárításuk időben megkezdődhet. Bérelt szolgáltatások rendelkezésre állási és használati adatainak mérésére egyaránt alkalmas.

Naplóbejegyzések ellenőrzése / logelemzési megoldások

Vállalati környezetben elvárás a rendszerekkel szemben, hogy megfelelő szinten és formában naplózzanak, de ahány rendszer annyi alkalmazás, ahány alkalmazás annyi verzió és annyi naplóformátum. Ezek emberi követése és feldolgozása szinte lehetetlen feladat, központosított naplógyűjtés és feldolgozás nélkül pedig garantáltan lehetetlen. Logalyze-alapú naplógyűjtő és -feldolgozó rendszerünk központosított formában, könnyen kezelhető felületen keresztül – eseti vagy rendszeres jelentések formájában összegzi az elemzett naplóbejegyzéseket.

A fenti elemek tetszőleges kombinációban választhatóak és használatuk során variálhatóak.

Szolgáltatás igénybevételének lépései:

Igények egyeztetése, hálózatbiztonsági politika kialakítása

Csak akkor alkothatunk megfelelő rendszert ügyfeleink számára, ha pontosan ismerjük igényeiket – elvárásaikat a rendszereikkel kapcsolatban. Így van ez a hálózatbiztonsági megoldások esetében is. Fontos előre meghatározni a biztonsági rendszer környezetét, elvárt működését – rendelkezésre állási paramétereit, várható terhelését, bővíthetőségét, stb. Mindezt az igényfelmérési szakaszban rögzítjük, pontosítjuk – szükség esetén szakmai szempontok alapján változtatásokat javasolunk.

Ajánlati szakasz

A feltárt igényeknek megfelelő megoldást keresünk, felvázoljuk a lehetséges alternatívákat, megmutatjuk azok előnyeit, hátrányait – idő- és erőforrásigényüket, és ezen alternatív rendszerekre teszünk ajánlatot.

Műszaki előkészítés

Az elfogadott ajánlat alapján összeállítjuk a szükséges környezetet, elvégezzük és ellenőrizzük a szükséges beállításokat. Meggyőződünk az összeállított rendszer hibamentességéről.

Üzembe helyezés

Az elkészült rendszert használati helyére szállítjuk és elvégezzük az üzembe helyezéshez szükséges feladatokat. Ellenőrizzük a rendszer működőképességét.

Támogatás

A megrendelésnek megfelelő – folyamatos felügyeletet biztosítunk az általunk támogatott rendszerekhez. Módosításainkat, frissítéseinket minőségbiztosítási rendszerben történő ellenőrzést követően vezetjük át ügyfeleink rendszereire.