Andrews

K+F

Menedzselt biztonsági szolgáltatási platform

A kedvezményezett neve: Andrews IT Engineering Mérnöki, Információtechnikai és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Intelligens menedzselt biztonsági szolgáltatási platform (iMSSP) létrehozása

A szerződött támogatás összege: 224.680.800 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 68,68 %

A projekt tartalmának bemutatása: A platform egységes felületen lesz képes az alá csatolt biztonsági alrendszerek kezelésére, melyek tűzfal, webportál tűzfal, VPN, logelemző, behatolás érzékelő, spam szűrő, malware szűrő, sérülékenység vizsgáló és monitoring funkcionalitásokat fognak megvalósítani. Ez olyan komplex szolgáltatási csomag nyújtását teszi lehetővé, mely alkalmas általános, (jellemzően kis és középvállalati környezetben előforduló) elvárások teljesítésére is és egyben egyedi (jellemzően nagyvállalati környezetben), magas szintű biztonsági elvárások kielégítésére is.

Az iMSSP egy saját fejlesztésű Opentunel-el speciális kapcsolati felületet biztosít a biztonsági alrendszerek számára, mely alkalmassá teszi a platform alá, a későbbiekben kifejlesztésre kerülő, vagy más gyártók által fejlesztett biztonsági alrendszerek illesztését is. Ez a lehetőség jelentősen megnöveli a platform rugalmasságát, biztonsági skálázhatóságát és egyben az üzleti felhasználhatóságát is.

Az iMSSP mesterséges intelligencia alapú biztonsági intelligencia rendszermaggal fog rendelkezni, mely egy szervezet különböző informatikai rendszereiből és az alá csatolt biztonsági alrendszerekből beérkező adatokból képes megállapításokat tenni, döntéseket hozni, megfelelő felületen keresztül előrejelzéseket adni úgy, hogy figyelembe veszi a környezet jellemzőit, az adminisztrátori döntéseket és külső biztonsági és sérülékenységi adatbázisokat. A rendszer kialakításánál, az algoritmusok kiválasztásánál, illetve kifejlesztésénél az egyik fő szempont a rugalmasság, hogy például ne legyünk kötve kizárólag a hálózati forgalmi adatokhoz, amely a titkosítás miatt egyre kevesebb információt hordoz az elemző rendszerek számára vagy ne okozzon gondot, ha nincs a felhasználóhoz köthető információ (például egy publikus szolgáltatásnál).

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.10.31.

Projektazonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00157

Vissza a tetejére