Konzultáció a kisvállalkozások informatikai biztonságáról

2015. november 25-én került megrendezésre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában a Digitális kompetenciák a KKV szektorban c. rendezvénysorozat második eseménye: a „Kisvállalkozások és az információbiztonság, avagy Hogyan védjük meg cégünket a kibertérben” című konferencia és workshop. A konferencián előadóként az Andrews Kft. is részt vett.

tn2_53128-ibm

A rendezvény elsődleges célja volt, hogy bemutassa, hogyan növelhetik a versenyképességüket a kis- és mikrovállalkozások az infokommunikációs technológiák (IKT) segítségével és ehhez milyen biztonsági szempontokat kell figyelembe venniük az informatikai és az információ biztonság területén. Az előadók és a résztvevők megvizsgálták, hogy mennyire vannak biztonságban a magyar KKV-k informatikai szempontból, amikor sorra derülnek ki világméretű biztonsági kockázatok és fenyegetések.

A magyar KKV vezetők, döntéshozók, tulajdonosok jellemzően hiányos információkkal rendelkeznek az IKT vállalati felhasználási lehetőségeiről. Az IKT eszközökkel szembeni bizalmatlanság a biztonsági kockázatok és azok megoldásainak korlátozott ismerete, valamint a részben emiatt is alacsony IKT beruházási hajlandóság alacsony színvonalú vállalati folyamatintegrációt és az infokommunikációs technológiákban rejlő kereskedelmi és kommunikációs lehetőségek korlátozott igénybevételét eredményezik.

Rendezvényünkön ezért konkrét példákon keresztül mutattuk be az információ biztonsággal kapcsolatos kockázatokat és megoldásokat, a szabályozói és kormányzati törekvéseket és konkrét IT biztonságot növelő innovatív informatikai szolgáltatásokat is.

A rendezvény honlapja és az ott elhangzott előadások anyagai az alábbi hivatkozáson érhetőek el: http://www.mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/cikkek/kamarai-konzultacio-a-kisvallalkozasok-informatikai-biztonsagarol-87570